FIÚ RÖPLABDA

Szakosztály

Képgaléria

Edzők és elérhetőségeik

Bodonyi Ákos

Bodonyi Ákos

vezetőedző

20/461-3535

Bartal Gergely / U17, U19 B edző, U15 – U19 e.k.
Bede Gábor / U19, U21 m.edző, U11 ek.e.
Bíró Bence / U11 ek.e, U13 B edző, U13 A me.
Bodonyi Ákos / U19, U21 edző; szakosztályvezető
Grenczer Georgina / U13 edző
Ilyés Gábor / sportszakmai referens
Kómár Krisztián / U13 ek. Edző, U17 me.
Mikoly Dóra / gyógytornász U15 – U21
Milusné Orvos Anita / U11 ek.e, U13 B edző
Varga Zoltán / U15 edző

Szakosztályunkról, sportágunkról

A röplabda játék 125 éves múltra tekint vissza. Az alapokat egy amerikai testnevelő fektette le. Innen indult világhódító útjára és mára már több, mint kétszáz tagszervezettel rendelkezik. Így a legelterjedtebb labdajáték a világon. Magyarországon az 1930-as években, egy szűk körben már ismerték a játékot. A második világháború során vált népszerűvé hazánkban majd azt követően alakult meg a Magyar Röplabda Szövetség 1946-ban. Az 1970-es és ‘80-as években élte aranykorát a magyar röplabdázás és ért el nemzetközi szinten kimagasló eredményeket. Jelenleg ismét felfelé ível a honi röplabdasport. A nemzetközi elitkupákban való szereplés sem idegen már klubcsapataink részéről.

A szolnoki röplabdázás több évtizedes múltra tekint vissza. A férfiak több, mint 40 éve stabil szereplői a nemzeti felnőtt bajnokság első osztályának, de már 1949-től részesei a honi röplabda életnek. A jelenlegi formáját felöltő sportiskola alapító sportágainak egyike volt a röplabda a rendszerváltást követően. Ma már mindkét nem tekintetében jelen vagyunk az utánpótlás-nevelésben. A kormány döntésének köszönhetően sportágunk is bekerült a látványsportok közé néhány éve, így minden tekintetben megnyílt az út a nemzetközi minőségű versenysport irányába. Sportiskolánknak is lehetősége van a több évtizedes munkát a jelenkorban megfelelő dinamizmussal továbbfejleszteni, ezáltal méltóképp tisztelegni az elődök előtt és prominens lehetőséget kínálni a jelenkor atlétáinak.

Az utánpótlás-nevelés területén végzett munkásságunk eredményeképpen a Szolnoki Sportiskolát a legjobb négy férfi klub között tartják számon a honi röplabdasport szakértői. A kezdetek óta építjük ezt a közösséget és igyekszünk a folyamatos megújulás mezsgyéjén előre haladva a legszínvonalasabb képzést nyújtani Az elmúlt évtizedekben minden utánpótlás kategóriában sikerült a magyar bajnokság döntőjét játszani és legtöbb ízben győzelmet aratni is. Az elmúlt 10 év azonban a korábbinál is exponenciálisabb növekedést hozott, így talán ez az évtized tekinthető egy jelentős lépcsőfoknak a szolnoki röplabdasport életében. Bízunk és dolgozunk érte, hogy a jövőben továbbra is felfelé íveljen ez a lépcsősor. 2017-ben az utánpótlásunkra jelentősen építkező felnőtt férfi gárda megnyerte a Magyar Kupát.

Sportágunk és országunk az elmúlt fél évszázadban jó néhány világklasszis atlétát adott a világnak. Buzek László neve és játéka a ‘70-es és ‘80-as évek nemzetközi röplabdáját határozta meg. Nevéhez fűződik a felugrásos pörgetett nyitás vagy a hármason kívüli támadások befejezése. Ha ‘90-es és 2000-es évekre előre pörgetjük az idő vaskerekét, akkor Kántor Sándor neve olvasható számtalan nemzetközi sajtó hasábjain, mint a magyar kalapács. A legjobb nemzetközi játékosok elitjéhez tartozott. A 2000-es és 2010-es évekhez érve Veres Péter személye lesz, aki színesebbé és szebbé alakította a bajnokok ligája versenysorozatát. A legeredményesebb nyitásfogadónak választották 2011-ben a Bajnokok Ligája döntőjében. A manapság a legfényesebben Pádár Krisztián csillaga ragyog, aki az orosz bajnokság mellett a legmagasabban kvalifikált kupasorozatban is a négy közé repítette csapatát. Magyarországi felmenőkkel rendelkezik minden idők legeredményesebb férfi röplabdázója, Karch Király. Ő máig az egyetlen olyan játékos, aki teremben és strandon is nyert olimpiát (Amerikai Egyesült Államok színeiben, teremben kétszer is). A jelenkor egyik ikonja még Grózer György, aki 18 éves korában költözött a családjával Németországba és futott be példátlan karriert. Az ő nevéhez fűződik a leggyorsabb szerva a világon. Diagonál poszton a legponterősebb a világon. Városunk is igyekezett szeretett sportágunk válogatott soraiba kvalifikálni fiait, avagy a nemzetközi karrier irányába segíteni őket. Néhány név az évtizedek tükrében: Szalai Szabolcs, Rapi Róbert, Rása Alex, Makai Péter, Horváth Kristóf, Bene Róbert, Tóth Gábor, Mondi József, Szabó Kálmán. (9 fő)

A sportág alapjait már alsó tagozatban igyekszünk lefektetni. Több általános iskolában folynak az előkészítő munkálatok, ahol az ifjú tehetségek röplabdás ismeretekkel történő pallérozása zajlik. Felső tagozatba érve a tudásszintjüknek megfelelő U13-as korosztályhoz csatlakoznak a fiatalok. Ezt követően már az U15-ös csoportok következnek és kétévenként a további korosztályok egészen 21 éves korukig. Itt és már legtöbb esetben előtte lehetőség van csatlakozni a professzionális felnőtt csapathoz vagy amatőr bajnokságokban folytatni a játékot. 

A csapatok rendre eredményesen szerepelnek a korosztályos bajnokság első osztályaiban és jelentős százalékban tagjai a felnőtt csapatnak is. Így több fronton számot adhatnak tudásukról és öregbíthetik városunk hírnevét. Kiemelkedő létszámban vannak fiú sportolóink a Szolnoki Fiumei Úti Általános Iskolában, amellyel szorosan együttműködve jó néhány diákolimpiai bajnoki címet is szereztek játékosaink.

Továbbá a Szegő Gábor és Szandaszőlősi Általános Iskolák, akik fiú fronton több sportolót delegálnak a Sportiskola soraiba. A középiskolák tekintetében a Széchenyi István Gimnázium mellett a Szolnoki Szc Jendrassik György Gépipari Szakgimnáziuma, ahol a legtöbb játékos folytatja tanulmányait. Emellett természetesen az oktatási intézmények jelentős részében végzik tanulmányaikat sportolóink.

Az játék egyénre gyakorolt hatásai mellett a társakkal történő rendszeres és szükségszerű kapcsolatrendszer következtében a szocializációs folyamatok illetve emberi kontaktusok mélyebben és rugalmasabb formában rögzülnek a sportolókban. Ezáltal a társadalom kihívásainak minden színterén könnyebben tudnak megfelelni a sportvilágban pallérozódott fiatalok. Ezen értékeken kívül az élmény, amelyet egy életen át magukban hordoznak a fiatalok, felbecsülhetetlen.

A csoportok elé támasztott elvárások mértéke magas színvonalú, amely igazodik a képességeikhez. Ennek köszönhetően szívesen végzik a feladatokat és segítik egymást. A csoportok hangulata nagyon jó és szívesen mozognak itt tanítványaink.

A jövőbeni terveink közé tartozik a közvetlen agglomeráció bevonása a szakmai munkába, a regionális központ szerepkör kibontakoztatása, a helyi bázis szélesítése és megszilárdítása, a szakmai munka nemzetközi elvárásaihoz és a külföldi elit színvonalához való igazítása, illetve a felnőtt csapat képzett és színvonalas játékosállománnyal történő feltöltése. Szeretnénk, ha továbbra is szolnoki játékosokra épülne a felnőtt gárda és ők sikeresen öregbítenék városunk hírnevét. További feladataink a sportág ismeretanyagának szélesebb körben történő átadása, pedagógusok bevonása az oktatási folyamatba, sportszakemberek képzése (nem csak edzők) és elsősorban továbbra is sikeres, egészséges és boldog szolnoki fiatalokat nevelni a röplabda által.

Csapatképek

Friss versenyeredmények

U21 Fiú Junior Röplabdaba Bajnokság

 Mérkőző csapatok:
Szolnoki Sportcentrum U21: FINO Kaposvár
Szolnoki Sportcentrum U21 : Dunaújvárosi RA

Eredmények:  
3 : 1    / -20; -15; 18; -21; /
0 : 3   / -10; -17; -14 /

Mérk. helye, ideje:  Dunaújváros,  2020.02. 22.

Játékosok: Molnár Dömötör, Kókai Róbert, Radics Attila, Biró Bence, Farkas Róbert, Kohajda Róbert, Jankovics Ferenc, Tímár Mike, Mulholland Alexander, Boa Szabolcs

Edző: Ilyés Gábor

Az alapbajnokság után a négy csoportból a legjobbakat a Röplabda Szövetség Utánpótlás Bizottsága két öt csapatos csoportba sorolta, s innen a legjobb három – három csapat jut az országos döntőbe, melyet két elődöntő tornán döntenek el.

A mi csoportunkba a többszörös győztesek, a Kaposvár, és a Dunaújváros mellé még a Debrecen és a MAFC csapatai kerültek. Az első torna sorsolása szerint mi rögtön megkaptuk a talán két legnehezebb ellenfelet, de a második tornán sem lesz könnyű dolgunk, mert a másik két csapat is igen jó röplabdát játszik, és ők is döntőbeli reményekkel vetették magukat a csatározásokba.

Csapatunkból a betegségek,ó és sérülések miatt négy játékost is nélkülözni kellett, így szerény reményekkel vágtunk neki a küzdelemnek. Az első mérkőzést a Kaposvár ellen játszottuk, s mivel ők sem tudtak teljes létszámmal felállni (egy meghatározó játékosuk hiányzott), úgy gondoltuk, hogy ellenük lehet esélyünk a győzelemre, amivel megerősíthetjük a döntőbe jutási esélyünket.

Így is történt, rendkívül koncentráltan kezdtünk, fegyelmezetten betartottuk a taktikai utasításokat, jól szerváltunk sáncainkkal és védekezésünkkel jól tartottuk ellenfelünk kulcsjátékosait, és támadásainkkal sikerült két szetten keresztül előnyre szert tenni, amit meg is nyertünk.

A harmadik játszmában, – érthetetlen módon – egy kicsit visszavettünk a figyelemből, nem mentek olyan pontosan az akciók, amit a somogyiak ki is használtak, és szépítettek.

A negyedik játékrészben megint pontosabban játszottunk, és jól koncentrálva végig irányítva a játékot megnyertük a találkozót.

A dunaújvárosi meccsre már nem készültek mentálisan a játékosaim úgy, mint az első találkozóra, kevés cserelehetőségem volt, sokat kivett belőlük az első mérkőzés, és úgy gondolták, hogy amiért jöttünk – hogy egy mérkőzést nyerjünk – azt már teljesítettük, így egy közepes játékkal kikaptunk a házigazdáktól.

Ennek ellenére dicséret illeti a csapatot, mert valóban, amiért mentünk azt teljesítettük, és reményeim szerint a következő tornán bebiztosíthatjuk a döntőbe jutást.

OGYB elődöntő 1. forduló

Szolnok, 2020.02.22.
Résztvevő csapatok:

 1. Szolnoki Sportcentrum
 2. Kazinbarcika
 3. Dág KSE
 4. Kesi B

Végeredmény:

 1. Szolnoki Sportcentrum
 2. Kazinbarcika
 3. Dág KSE
 4. Kesi B

Csapatnévsor: Bakos Csanád, Csók Péter Levente (L), Csák Attila, Eperjesi Richárd (C), Kovács Dominik, Malatinszki Dániel, Oláh Róbert, Reiner Márk Máté, Sánta Béla Sándor, Zupkó Máté

Edző: Varga Zoltán

Mérkőzések és rövid beszámolók:

Szolnok – Dág KSE 3:1

A nap első meccsét a dági csapattal játszottuk. A középszakaszban már kétszer találkoztunk, így tudtuk mire számíthatunk. Az első szettben ellentmondást nem tűrően játszottunk. A másodikban teljesen összeestünk fejben, de kiütközött a két csapat közti edzéskülönbség, így fel bírtunk állni vesztett helyzetből és meg tudtuk fordítani a mérkőzést.

Szolnok – Kesi B 3:0

Érvényesült a papírforma.

Szolnok – Kazincbarcika 3:0

A nap utolsó meccsét a barcikai csapattal játszottuk. Ebben a szezonban még nem találkoztunk velük, így nem tudtuk milyen játékerőt képviselnek. Az eddigi eredményeik alapján azonban nekünk kellett nyernünk, ami így is lett. Jó fizikai adottságokkal rendelkező játékosok alkotják a barcikai alakulatot, ám szervezettségben és technikailag még sok munka áll előttük. Stabil, jó szerváinkkal nem nagyon tudtak felvenni a versenyt, ennek köszönhetően behúztuk a mérkőzést.

Összességében csoportelsőként várjuk a következő a fordulót!

U19 Ifi Röplabda Bajnokság

Szolnoki Sportcentrum U19  :  Szeged R E
Szolnoki Sportcentrum U19  :  DEAC Debrecen

Eredmények:   3 : 0 / -11; -6; -11 /

3 : 0 / -15; -18; -19 /

Mérk. helye, ideje: Szeged,  2020. február 08.
Korosztály:  U 19 ifi
Játékosok: Molnár Dömötör, Radics Attila, Kókai Róbert, Kohajda Róbert, Tímár Mike, SZilágyi Zoárd, Mészáros Márton, Boa Szabolcs, Mulholland Alexander
Edző: Ilyés Gábor

Az Országos Ifjúsági Bajnokság negyedik, középdöntő tornáját Szegeden játszottuk szombaton, a sérülésektől, és betegségektől megtizedelt csapatunkkal. Az első találkozót a házigazdákkal játszottuk, és az előző tornákról már tudtuk, hogy mi erősebb játékerőt képviselünk, mint a hazaiak, ezért teljesen nyugodtan tudtuk játszani a saját játékunkat. Rendre alakítottunk ki szép támadásokat, jól működött a sáncunk, s a nyitásainkkal is megleptük a nálunk fiatalabb ellenfelünket, így aztán egy sima győzelmet arattunk.

A második találkozó sem kezdődött másként, a lelkes hajdúságiak ugyan megpróbáltak meglepni bennünket, de a fegyelmezett játékunkkal nem engedtük kibontakozni őket, s a technikai tudáskülönbségünk meghozta számunkra a győzelmet. Pozitívum volt számomra, hogy a csapat felszabadultan, és jól játszott, s a „cserejátékosok” is remekül beilleszkedtek a csapatmunkába.

OGYB középszakasz 4. forduló

Szolnok, 2020.02.01

Résztvevő csapatok:

 1. Szolnoki Sportcentrum
 2. SZRSE (Szeged)
 3. Dág KSE
 4. Pénzügyőr SE „A”
 5. Malév SC

Végeredmény:

 1. Szolnoki Sportcentrum
 2. Dág KSE
 3. Pénzügyőr SE „A”
 4. SZRSE (Szeged)
 5. Malév SC

Csapatnévsor: Bakos Csanád, Berényi Bendegúz, Csók Péter Levente, Csák Attila, Dalkó György (L), Dudás Zoltán, Eperjesi Richárd (C), Kovács Dominik, Malatinszki Dániel, Oláh Róbert, Reiner Márk Máté, Sánta Béla Sándor, Zupkó Máté

Vezetőedző: Varga Zoltán

Mérkőzések és rövid beszámolók:

Szolnok – Pénzügyőr SE „A” 3:0

A nap első meccsét a budapesti csapattal játszottuk. Szegeden találkoztunk először, ott nem volt nehéz dolgunk, ahogyan most sem.

Szolnok – SZRSE 3:0

Sokszor találkoztunk már a szegedi csapattal, így tudtuk mire számíthatunk. A csapatunk magabiztos győzelmet aratott ismét.

Összességében csoportelsőként végeztünk az OGYB középszakaszában 7 győzelemmel és 1 vereséggel 23:4-es szettaránnyal, így az elődöntőben várjuk az ellenfeleinket!

OMB 4. forduló

 1. 01. 19. Szeged

Sportolók:

Szolnok 1. sor: Lévai Bálint, Pap Kristóf, Rőczey Zoltán, Nacehbandi Semir

Szolnok 2. sor: Magyar Gergő, Szántó Krisztián, Dalkó Richárd, Pócz Máté, Reiner Erik, Trencsényi Tamás, Kovács Botond, Zupkó Péter

Edző: Grenczer Georgina

Az OMB 4. fordulóján 6 csapat versengett egymással 2 csoportban. A csoportmérkőzések folyamán 2 mérkőzést játszottunk.

A csoportokat a következő csapatok alkották:

„A”: Szolnoki Sportcentrum, KESI „A”, Győr Széchenyi

„B”: Szegedi RSE, Kunhegyes ESE, DSE Röplabda Akadémia,

A csoportmérkőzéseken csapatunk szettet sem veszítve az 1. helyen zárt.

Az 1. és a 2.sor a KESI „A” ellen enervált, lassú, figyelmetlenségi hibákkal teli játékkal nyert. A 3. szettben javuló játékkal, jó mezőnymunkával hoztuk a meccset, nyertünk.

A 2. Győr elleni mérkőzésre már jól bemelegedett a csapat, és a Győr nem tanúsított különösebb ellenállást jobb, ötletes játékkal nyertünk.

A keresztjátékban 2:0 arányban győzött csapatunk a Szeged ellen, jó nyitásokkal, pontos és ötletes játékkal, így döntőbe jutottunk. A Szeged ellen eddig sokkal kiélezettebb mérkőzéseket játszottunk, de a kunhegyesi fordulóban már látszott, hogy csapatunk fizikálisan és taktikailag is gyorsabban fejlődött, győzelmünk már akkor is nagyobb arányú volt.

A Szolnok csapata a KESI „A” csapatával játszotta a döntőt. A Kecskemét szeretett volna revansot venni, e ez nem sikerült a döntőben sem, nagyarányú győzelmet arattunk felettük. Jó nyitásokkal, pontos nyitásfogadással, erőteljes támadásokkal, cseles labdákkal győztünk 2:0-ra, így ismét mi lettünk a torna győztesei.

Különdíjat kapott Rőczey Zoltán pontos, jó feladásaiért, nyitásaiért és ötletes játékáért.

Konklúzió: A védekezési struktúra javítása, a sánc alkalmazása, a figyelemkoncentráció javítása, a támadások pontosításának begyakorlása. Összességében nagyon szépen játszott a csapat, ellenfeleink nem gyakoroltak nagyobb ellenállást. Úgy érzem, hogy akikkel eddig mérkőzést játszottunk fizikálisan, taktikailag nőtt a játékunk közti különbség, kiismerve játékukat sikerült nagyobb arányú fejlődést mutatnunk. Szükséges a továbbiakban is magasabb színvonalú edzőmérkőzések, meghívásos felkészülési tornák abszolválása.

OSB középszakasz 2. forduló

Budapest, 2020.01.18

Részt vevő csapatok:

 1. Szolnoki Sportcentrum B
 2. Malév SC
 3. KISTEXT
 4. VRCK I. (Kazincbarcika)

Végeredmény:

 1. VRCK I.
 2. KISTEXT
 3. Szolnoki Sportcentrum B
 4. Malév SC

Csapatnévsor: Bakos Csanád, Berényi Bendegúz, Csák Attila (C), Dalkó Richárd (L), Dudás Zoltán, Lévai Bálint, Malatinszki Dániel, Rőczey Zoltán

Vezetőedző: Varga Zoltán

Mérkőzések és rövid beszámolók:

Szolnok – VRCK I. 0:3

Számunkra minden megnyert pont, szett és mérkőzés „ajándék”, mivel egy korosztállyal fentebb versenyzünk. Sajnos a csapatunk legmeghatározóbb játékosai hiányoztak tornáról, mivel azon a napon írták a központi felvételit. Ennek köszönhetően nem voltunk ellenfelei a 4 évvel idősebb barcikai játékosoknak.

Szolnok – KISTEXT 1:2

Nagyon jó adottságú fiatalok alkotják a budapesti alakulatot, de még kezdetleges a technikai tudás, ennek következtében egy jó mérkőzést tudtunk velük játszani és még szettet is tudtunk rabolni a sokkal idősebb csapattól!

Szolnok – Malév SC 1:2

Sajnos számunkra kedvezőtlenül alakult ez a mérkőzés, hiszen rögtön a barcikai mérkőzés után játszottunk a Malév csapatával. Ez a hatalmas korkülönbség, illetve a fáradtság most az ő javukra billentette a mérleget, de így is nagyon hasznos volt számunkra a mérkőzés, amelyből tudunk építkezni.

 

Fiú röplabda U21 Junior

Mérkőző csapatok: Pénzügyőr : Szolnoki Sportcentrum U21     

Eredmények:  2 : 3                 / -24; 23; 20; -23; 12 /      

Mérk. Helye, ideje: Budapest, 2020.01.18.                  
Korosztály: U 21 junior             
Játékosok: Molnár Dömötör, Kókai Róbert, Szilágyi Zoárd, Biró Bence, Farkas Róbert, Kohajda Róbert, Jankovics Ferenc, Tímár Mike, Mészáros Márton, Boa Szabolcs

 Edző: Ilyés Gábor

Az alapbajnokság utolsó fordulójában Budapestre látogatott az U21-es csapatunk szombat délután, és kínkeserves 3:2 arányú győzelmet szerzett.

Az előző egymás elleni mérkőzésre egy fiatalabb és gyengébb játékerőt képviselő együttessel jöttek a fővárosiak, ezért úgy gondolom, hogy a fiúk /a figyelmeztetésem ellenére/nem megfelelően készültek fel mentálisan a találkozóra.

Meglepett bennünket a Pénzügyőr rendkívül jó védekezése, és játéka, úgy éreztem, hogy a játékosaim nem hiszik el, hogy szettet, vagy szetteket veszíthetnek, ezért felelőtlenül és könnyelműen játszottak. Jó példa erre, hogy az első játszmát 24:21-ről sikerült elveszíteni, többször is három – négy pontot adtunk ellenfelünknek ki nem kényszerített hibából, és ezt mind jókedvvel, mosolyogva, viccelődve tettük.

Hogy mennyire nem az igen jól játszó ellenfelünk kezében volt a játék irányítása, azt mutatja, hogy elveszíteni nem akartuk a mérkőzést, így az ötödik szettet magabiztosan nyertük, így győzelemmel zártuk az alapszakaszt.