VIII. Haltelepítés

A Tiszai Hal Napjának rendezvényei elmaradnak, a haltelepítés nem!

Időpont: 2020. 09. 26., 10.00 órakor
Helyszín: Szolnok, Tisza-part sója
Szervező: Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft.

Bizonyára számos szolnoki család naptárában már tavasszal szerepelt a nyári programok zárásaként igen sok érdeklődőt vonzó Tiszai Hal Napja és Szolnoki Sparhelt Fesztivál. Sajnos a járványhelyzet következtében – miként az augusztusi-szeptemberi nagyobb rendezvények is – a Tisza partján zajló, nyolcadik alkalommal tervezett forgatag a megszokott formájában elmarad. De a természet örök körfogásának törvényszerűségei, amelyek emberi közreműködést is igényelnek, még e helyzetben sem tűrnek halasztást.

Sor kerül tehát az eredetileg tervezett egyik programnapon, szeptember 26-án, szombaton délelőtt 10 órakor arra az élőhal-telepítésre, amely oly sok gyermekes családot szokott vonzani, s megannyi lánykának és fiúcskának okoz örök élményt, amikor kezeik közül, vagy az általuk tartott lavórokból az ivadék kecsegék átcsusszannak természetes környezetükbe, a folyó vizébe.

A Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. koordinálásával a szokásos helyszínen, a Tisza-parti sójánál a Magyar Országos Horgász Szövetség megyei tagszervezete 300 kilógram egynyaras kecsegét telepít. A halak a Homokmégyen lévő Rideg & Rideg Fish Farm Haltenyésztő Kft. jóvoltából érkeznek a telepítés helyszínére. A kecsege halfaj jellegzetessége, hogy 15-25 centiméteresek, télire nagy csapatokba tömörülve a meder mélyebb gödreibe húzódnak. Az élménydús haltelepítésre szeretettel várjuk azokat a családokat, amelyek elfogadják a járványhelyzet generálta szabályokat, a szigorú távolságtartást, és a felnőttek kötelező maszkviselését.

A haltelepítés eső esetén is meg lesz tartva. Reméljük azonban, hogy a jövő évi rendezvényen már minden érdeklődő újra találkozhat a Tiszai Hal Napja adta élményekkel, halas finomságokkal, a sajátos őszi hangulattal.

A naptárakba máris bekerülhet: 2021. szeptember 25-26. A kecsege-telepítésre, a jövő évi rendezvényre is szeretettel várjuk az érdeklődőket.