A Véső úti Sportközpont továbbfejlesztését, befejező munkálatait 727,5 millió forinttal támogatja a kormány.

Rózsa József, a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a  Véső úti projekt a megyeszékhely fejlesztéseinek egyik legösszetettebb beruházás-sorozata. Ugyanennek a területnek az üzemeltetője, valamint a Szolnoki Sportiskola működtetője a Sportcentrum, de korántsem nevezhető ez a jelentős, összességében több mint ötmilliárd forint értékű fejlesztés kizárólag sportosnak. Az elmúlt hétvége tartogatott egy nagyon fontos hírt számunkra. Elöljáróban annyit, hogy egy csodálatos Atlétikai Központ, valamint egy modern strand közvetlen közelében állunk, egy olyan sportlétesítményben, mely országszerte párját ritkítja. A szolnoki sportélet már belakta ezt a területet, s most azon dolgozunk, hogy további sportágak találhassák meg itt a végső otthonukat, illetve ehhez igazodóan ez a városrész is fejlődésnek indulhasson a jelentős infrastrukturális beruházás-sorozatnak köszönhetően.

A hétvége legfontosabb hírének részleteit dr. Kállai Mária parlamenti képviselő osztotta meg.

Elmondta,  hogy gyerekként fantasztikus nyarakat töltött itt a MÁV Strandon, ezért szomorúan tapasztalhatta, ahogy évtizedek alatt ez a sportközpont az enyészeté lett. Miután Szolnok város önkormányzata megkapta ezt a hatalmas területet, fantasztikus változások kezdődtek, s nem csupán újjáéledt, hanem modern köntösben az egész városrész fejlesztésének a kulcsává vált. Most ezt a nagyszerű munkát folytathatjuk, mivel a Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint 727,5 millió forinttal többet fordíthat az önkormányzat az utakra, közművekre, s a még hiányzó épületrészek felújítására, megépítésére.

A RepTár megépítése egy történelmi épület, a régi indóház felújításával, rehabilitációjával egy egész városrészt indított el a fejlődés útján. Most ezt látjuk megvalósulni itt, a vasút melletti területeken, a sport, a turizmus új életet hozhat, amiben ez a támogatás nagyon sokat segít!

Szalay Ferenc polgármester hozzátette, hogy a MÁV Strand, a Véső úti Sportközpont, a sportcsarnok, megannyi emlék, sportélmény helyszíne volt. Annak köszönhetően, hogy városunk megszerezte ezt a területet, érdemben is tudtunk tenni azért, hogy mindez ne csupán történelem lehessen, hanem ez a térség Szolnok jövőjének is egy fontos része legyen. Aki járt itt négy-öt évvel ezelőtt, s most szétnéz a telepen, egy csodának lehet a szemtanúja. Szolnok városa visszakapta a MÁV Strandot, melyet a járványhelyzet után hamarosan ismét birtokba vehetnek. Sportolóink világszínvonalú körülmények között dolgozhatnak, s hamarosan az ehhez szükséges infrastruktúra is a létesítmény és a környéken élők rendelkezésére áll majd.

Rózsa József köszönetét fejezte ki képviselő asszonynak és a kormányzatnak a támogatásért, melynek köszönhetően Szolnok egy újabb városrészének indíthattuk el a fejlesztését.