LEÁNY KOSÁRLABDA

Szakosztály

Képgaléria

Edzők és elérhetőségeik

Tóth Viktor

Tóth Viktor

vezetőedző

30/319-5350

Bede Miklós / U16 edző
Tóth János / U16 edző
Szolnoki Zoltán / U16 edző
Ratkai Kitti / U14 edző
Schönborn Tamás / U14 edző
Csendesné Rimaszombati Judit / U12 edző
Márki Gábor / U12 edző
Földi Alexandra / U12 edző
Lőcsei Eszter / U11 edző
Daliborka Vilipic / egyéni képzés
Bödő Noémi / egyéni képzés
Honti Viktor / egyéni képzés
Ecseki Tibor / erőnléti edző
Keresztesné Gecse Ilona / masszőr

Szakosztályunkról, sportágunkról

A Szolnoki Sportcentrum leány szakosztálya a felnőtt csapat hét évvel ezelőtti megszűnésekor változások előtt állt. Kérdéses volt, hogy milyen szinten marad meg Szolnokon a női kosárlabda, így az utánpótlás nevelés létjogosultsága is veszélybe került. Szerencsére a Szolnoki Sportcentrum és a Szolnoki MÁV SE együttműködésének köszönhetően amatőr szinten, az NB I B-ben továbbra is indul helyi csapat, így megmaradtak utánpótlás csapataink is.

A TAO-s támogatásokkal kiegészülve sikerült megteremteni a folyamatos szakmai munka feltételeit, jelenleg így hét csoportban folyik a munka.
Igyekeztünk elindítani egy programot, melynek célja, hogy hosszú távra szabályozza a szakosztály sportszakmai működését.

A program a szakosztály csapatainak szakmai irányítására vonatkozik, célja a széles tömeg- és utánpótlásbázis kialakítása, magas szintű utánpótlásképzés, felnőtt játékosok kinevelése és a sportág népszerűsítése. A programnak nem feladata a professzionális élsport kiépítéséhez vezető út meghatározása, ugyanakkor célja, hogy kész játékosokat adjon az Amatőr Nemzeti Bajnokságban induló helyi csapat számára.

Kiemelt tehetségeinkkel egyéni edzők is foglalkoznak, és minden évben célunk, hogy minél több játékost adjunk a megyeválogatottak és az országos szelekciók számára.  A sportcentrum keretein belül kadet korosztályig versenyeznek a gyerekek, utána juniorban és felnőttben átkerülnek a Szolnoki MÁV SE-hez.

 

 

Friss versenyeredmények

Feltöltés alatt…