FIÚ RÖPLABDA

Szakosztály

Képgaléria

Edzők és elérhetőségeik

Bodonyi Ákos

Bodonyi Ákos

vezetőedző

20/461-3535

Ádám Zoltán / edző
Grenczer Georgina / edző
Gyebnár Dávid / edző
Ilyés Gábor / edző
Milusné Orvos Anita / edző
Varga Zoltán / edző

Szakosztályunkról, sportágunkról

A labdás csapatjátékok közül Szolnokon a röplabda hosszú és sikeres múltra tekint vissza. Az elmúlt évtizedekben mindig erős és eredményes csapat létezett Szolnokon. A hagyományok folytatásaként és a röplabda sportág utánpótlásbázisának eredményes építéséért a Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola is felvette szakosztályai közé a röplabdát.

Legtöbb szakosztályunk igyekszik jó és szoros kapcsolatot kialakítani a városi általános és középiskolák vezetésével, testnevelőivel és edzőivel. A szakosztály vezetése is törekszik az együttes munkára, hiszen nagymértékben függ a siker és a sportág jövője a közös munka összehangoltságától. A jelenlegi bázisiskolák közé sorolható a Szegő Gábor Általános Iskola, a Fiumei úti Általános Iskola és a Szandaszőlősi Általános Iskola, de vannak sportolóink a többi alapfokú intézményben is.

Középiskolás sportolóink is több, mint 9 gimnáziumban képviseltetik magukat és ezáltal közös szenvedélyünket, a röplabdát. Az általános és középiskolákban dolgozó testnevelők segítségére építve több korosztályban is versenyeztetjük tehetséges játékosainkat, erősítve ezzel elhivatottságukat, kitartásukat és a sportág életmódjukba való integrálódását.

Kapcsolatban állunk a Szolnoki Röplabda Klub és Sportiskola felnőtt szakosztályával, akiknek mi, azaz a Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola Fiú Röplabda Szakosztálya biztosítja a megfelelő utánpótlást, ezzel is folytonosságot teremtve a minőségi sportszakmai tudás magasabb szintre való eljutására.

 

Csapatképek

Friss versenyeredmények

OMB 4. forduló

 1. 01. 19. Szeged

Sportolók:

Szolnok 1. sor: Lévai Bálint, Pap Kristóf, Rőczey Zoltán, Nacehbandi Semir

Szolnok 2. sor: Magyar Gergő, Szántó Krisztián, Dalkó Richárd, Pócz Máté, Reiner Erik, Trencsényi Tamás, Kovács Botond, Zupkó Péter

Edző: Grenczer Georgina

Az OMB 4. fordulóján 6 csapat versengett egymással 2 csoportban. A csoportmérkőzések folyamán 2 mérkőzést játszottunk.

A csoportokat a következő csapatok alkották:

„A”: Szolnoki Sportcentrum, KESI „A”, Győr Széchenyi

„B”: Szegedi RSE, Kunhegyes ESE, DSE Röplabda Akadémia,

A csoportmérkőzéseken csapatunk szettet sem veszítve az 1. helyen zárt.

Az 1. és a 2.sor a KESI „A” ellen enervált, lassú, figyelmetlenségi hibákkal teli játékkal nyert. A 3. szettben javuló játékkal, jó mezőnymunkával hoztuk a meccset, nyertünk.

A 2. Győr elleni mérkőzésre már jól bemelegedett a csapat, és a Győr nem tanúsított különösebb ellenállást jobb, ötletes játékkal nyertünk.

A keresztjátékban 2:0 arányban győzött csapatunk a Szeged ellen, jó nyitásokkal, pontos és ötletes játékkal, így döntőbe jutottunk. A Szeged ellen eddig sokkal kiélezettebb mérkőzéseket játszottunk, de a kunhegyesi fordulóban már látszott, hogy csapatunk fizikálisan és taktikailag is gyorsabban fejlődött, győzelmünk már akkor is nagyobb arányú volt.

A Szolnok csapata a KESI „A” csapatával játszotta a döntőt. A Kecskemét szeretett volna revansot venni, e ez nem sikerült a döntőben sem, nagyarányú győzelmet arattunk felettük. Jó nyitásokkal, pontos nyitásfogadással, erőteljes támadásokkal, cseles labdákkal győztünk 2:0-ra, így ismét mi lettünk a torna győztesei.

Különdíjat kapott Rőczey Zoltán pontos, jó feladásaiért, nyitásaiért és ötletes játékáért.

Konklúzió: A védekezési struktúra javítása, a sánc alkalmazása, a figyelemkoncentráció javítása, a támadások pontosításának begyakorlása. Összességében nagyon szépen játszott a csapat, ellenfeleink nem gyakoroltak nagyobb ellenállást. Úgy érzem, hogy akikkel eddig mérkőzést játszottunk fizikálisan, taktikailag nőtt a játékunk közti különbség, kiismerve játékukat sikerült nagyobb arányú fejlődést mutatnunk. Szükséges a továbbiakban is magasabb színvonalú edzőmérkőzések, meghívásos felkészülési tornák abszolválása.

OSB középszakasz 2. forduló

Budapest, 2020.01.18

Részt vevő csapatok:

 1. Szolnoki Sportcentrum B
 2. Malév SC
 3. KISTEXT
 4. VRCK I. (Kazincbarcika)

Végeredmény:

 1. VRCK I.
 2. KISTEXT
 3. Szolnoki Sportcentrum B
 4. Malév SC

Csapatnévsor: Bakos Csanád, Berényi Bendegúz, Csák Attila (C), Dalkó Richárd (L), Dudás Zoltán, Lévai Bálint, Malatinszki Dániel, Rőczey Zoltán

Vezetőedző: Varga Zoltán

Mérkőzések és rövid beszámolók:

Szolnok – VRCK I. 0:3

Számunkra minden megnyert pont, szett és mérkőzés „ajándék”, mivel egy korosztállyal fentebb versenyzünk. Sajnos a csapatunk legmeghatározóbb játékosai hiányoztak tornáról, mivel azon a napon írták a központi felvételit. Ennek köszönhetően nem voltunk ellenfelei a 4 évvel idősebb barcikai játékosoknak.

Szolnok – KISTEXT 1:2

Nagyon jó adottságú fiatalok alkotják a budapesti alakulatot, de még kezdetleges a technikai tudás, ennek következtében egy jó mérkőzést tudtunk velük játszani és még szettet is tudtunk rabolni a sokkal idősebb csapattól!

Szolnok – Malév SC 1:2

Sajnos számunkra kedvezőtlenül alakult ez a mérkőzés, hiszen rögtön a barcikai mérkőzés után játszottunk a Malév csapatával. Ez a hatalmas korkülönbség, illetve a fáradtság most az ő javukra billentette a mérleget, de így is nagyon hasznos volt számunkra a mérkőzés, amelyből tudunk építkezni.

 

Fiú röplabda U21 Junior

Mérkőző csapatok: Pénzügyőr : Szolnoki Sportcentrum U21     

Eredmények:  2 : 3                 / -24; 23; 20; -23; 12 /      

Mérk. Helye, ideje: Budapest, 2020.01.18.                  
Korosztály: U 21 junior             
Játékosok: Molnár Dömötör, Kókai Róbert, Szilágyi Zoárd, Biró Bence, Farkas Róbert, Kohajda Róbert, Jankovics Ferenc, Tímár Mike, Mészáros Márton, Boa Szabolcs

 Edző: Ilyés Gábor

Az alapbajnokság utolsó fordulójában Budapestre látogatott az U21-es csapatunk szombat délután, és kínkeserves 3:2 arányú győzelmet szerzett.

Az előző egymás elleni mérkőzésre egy fiatalabb és gyengébb játékerőt képviselő együttessel jöttek a fővárosiak, ezért úgy gondolom, hogy a fiúk /a figyelmeztetésem ellenére/nem megfelelően készültek fel mentálisan a találkozóra.

Meglepett bennünket a Pénzügyőr rendkívül jó védekezése, és játéka, úgy éreztem, hogy a játékosaim nem hiszik el, hogy szettet, vagy szetteket veszíthetnek, ezért felelőtlenül és könnyelműen játszottak. Jó példa erre, hogy az első játszmát 24:21-ről sikerült elveszíteni, többször is három – négy pontot adtunk ellenfelünknek ki nem kényszerített hibából, és ezt mind jókedvvel, mosolyogva, viccelődve tettük.

Hogy mennyire nem az igen jól játszó ellenfelünk kezében volt a játék irányítása, azt mutatja, hogy elveszíteni nem akartuk a mérkőzést, így az ötödik szettet magabiztosan nyertük, így győzelemmel zártuk az alapszakaszt.

OGYB középszakasz 2. forduló

Szeged, 2019. december 15.

Résztvevő csapatok:

 1. Szolnoki Sportcentrum
 2. SZRSE (Szeged)
 3. Dág KSE
 4. Pénzügyőr SE „A”
 5. Malév SC

Jelenlegi állás:

 1. Szolnoki Sportcentrum
 2. Dág KSE
 3. Pénzügyőr SE „A”
 4. SZRSE (Szeged)
 5. Malév SC

Csapatnévsor: Bakos Csanád, Berényi Bendegúz, Csók Péter Levente, Csák Attila, Dalkó György (L), Dudás Zoltán, Eperjesi Richárd (C), Kovács Dominik, Oláh Róbert, Reiner Márk Máté, Sánta Béla Sándor

Vezetőedző: Varga Zoltán

Mérkőzések és rövid beszámolók:

Szolnok – Szeged 3:0

A nap első meccsét a hazai csapattal játszottuk és sikerült megnyernünk. A hazaiak elég magas színvonalon játszottak az első szettben, de tudtuk, hogy ezt a szintet nem fogják tudni tartani a mérkőzés végéig. Ennek köszönhetően higgadtak és magabiztosak tudtunk maradni.

Szolnok – Pénzügyőr SE „A” 3:0

Ez a mérkőzés a vártnál könnyebb volt. Tudtuk, hogy ha jól nyitunk, akkor nem fognak komolyabb támadásokat szervezni a budapestiek. Ezt sikerült betartanunk és csírájában elfojtottuk a Pénzügyőr támadásait.

Összességében csoportelsők vagyunk a középszakasz első felvonását követően 4 győzelemmel és 12:1-es szettaránnyal!

U21 Junior Fiú Röplabda

Mérkőző csapatok:  Szolnoki Sportcentrum U21  :  Kecskeméti R C 

Eredmények:  3 : 1  / -14; 17; -17; -22 /        

Mérkőzés helye, ideje: Szolnok,  2019. december 14.                       

Játékosok: Molnár Dömötör, Kókai Róbert, Mulholland Alexander, Szilágyi Zoárd, Radics Attila, Csendes Csaba, Kohajda Róbert, Jankovics Ferenc, Boa Szabolcs, Tímár Mike, Farkas Róbert, Biró Bence, Mészáros Márton

Edző: Ilyés Gábor

Fontos mérkőzést játszottunk szombaton délelőtt a Tiszaligeti Sportcsarnokban az egyik riválisunkkal, a Kecskemét csapatával. Vendégeink nem tudtak teljes létszámmal eljönni, de így is egy elég jó játékerőt képviseltek.

Készültünk erre a megmérettetésre, mert ezen a találkozón dőlhetett el a csoportelsőség sorsa, ami a későbbi sorsolásnál előnyt jelenthet.

Nehezen indult számunkra a mérkőzés, több ki nem kényszerített hibával kezdtünk, de azután belelendültünk a játékba, és jó nyitásokkal, támadásokkal, és sánccal végül is simán nyertük a játszmát.

A második szettben úgy éreztem, hogy a simán megnyert első játszma után egy kicsit belealudtunk, és könnyelműbben álltunk a játékhoz, aminek meg is lett az eredménye, mert a vendégek kiegyenlítettek.

A harmadik, és negyedik játékrészben aztán nem követtük el megint ezt a hibát, egy pontosabb és fegyelmezettebb játékkal magabiztosan nyertük a mérkőzést, így megtartottuk első helyünket a csoportban.

 

 Szolnok, 2019. december 14.

OGYB középszakasz 1. forduló

Budapest, 2019.11.23

Résztvevő csapatok:

 1. Szolnoki Sportcentrum
 2. SZRSE (Szeged)
 3. Dág KSE
 4. Pénzügyőr SE „A”
 5. Malév SC

Jelenlegi állás:

 1. Szolnoki Sportcentrum
 2. Dág KSE
 3. Pénzügyőr SE „A”
 4. SZRSE (Szeged)
 5. Malév SC

Csapatnévsor: Bakos Csanád, Csók Péter Levente (L), Csák Attila, Dudás Zoltán, Eperjesi Richárd (C), Kovács Dominik, Kovács József, Lévai Bálint, Malatinszki Dániel, Oláh Róbert, Reiner Márk Máté, Sánta Béla Sándor

Vezetőedző: Varga Zoltán

Mérkőzések és rövid beszámolók:

Szolnok – Dág 3:1

Egy nagyon kiélezett mérkőzésen sikerült nyernünk, aminek nagyon örülök! Amit külön kiemelnék, hogy nem a legjobb tudásunkat hoztuk, a kezdő „Libero” játékos hiányzott és hátrányból sikerült felállnunk, majd megnyerni a találkozót! Gyakorlatilag „mini döntőt” nyertünk a csoport elsőségért folytatott harcban a Dággal szemben, de a visszavágóra nagyon oda kell figyelnünk, mert az a Dág otthonában lesz, ahol mindig nehéz játszani a helyi atmoszférának köszönhetően!

Szolnok – Malév SC 3:0

Ezen a mérkőzésen végig a cserejátékosok kaptak lehetőséget, amit meg is háláltak. Hozták a kötelező 3:0-s eredményt!

U21 Junior Fiú Röplabda

Szolnok, 2019. november 23.
Mérkőző csapatok: Szolnoki Sportcentrum U21- Pénzügyőr Debrecen          

 Eredmények:  3 : 0  / -12;  -19; -12;  /           

Játékosok: Farkas Róbert, Kókai Róbert, Jankovics Ferenc, Bódi Adorján, Tímár Mike, Csendes Csaba, Kohajda Róbert, Mészáros Márton, Molnár Dömötör, Boa Szabolcs, Oláh Dominik

Edző: Ilyés Gábor                    

Szombaton délután a Körcsarnokban fogadtuk a Pénzügyőr egy nálunk fiatalabb korosztályú csapatát, akik a debreceni pénzügyőr felnőtt csapata helyett játszottak, és meggyőző játékkal nyertünk sima három-nulla arányban.

Kicsit tartottam a találkozótól, mert a jelenlegi bajnokságban az egy klubban játszó játékos több csapatban is részt vehet egyugyanazon bajnokságban, és nem tudtam, hogy milyen erősségű gárdával jönnek a fővárosiak.

Végül is egy könnyű mérkőzést játszottunk, tudtunk mérkőzéshelyzetben is gyakorolni különböző állásrendeket, különböző variációkat, és nem utolsó sorban tudtam pihentetni azoknak a játékosoknak egy részét, akik előtt vasárnap egy igen megterhelő találkozó állt. Pozitívumként értékeltem, hogy egyre több olyan „cserejátékos” illeszkedik be úgy a csapatba, hogy bármilyen éles helyzetben számíthatok a játékára.