FIÚ RÖPLABDA

Szakosztály

Képgaléria

Edzők és elérhetőségeik

Bodonyi Ákos

Bodonyi Ákos

vezetőedző

20/461-3535

Ádám Zoltán / edző
Grenczer Georgina / edző
Gyebnár Dávid / edző
Ilyés Gábor / edző
Milusné Orvos Anita / edző
Varga Zoltán / edző

Szakosztályunkról, sportágunkról

A labdás csapatjátékok közül Szolnokon a röplabda hosszú és sikeres múltra tekint vissza. Az elmúlt évtizedekben mindig erős és eredményes csapat létezett Szolnokon. A hagyományok folytatásaként és a röplabda sportág utánpótlásbázisának eredményes építéséért a Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola is felvette szakosztályai közé a röplabdát.

Legtöbb szakosztályunk igyekszik jó és szoros kapcsolatot kialakítani a városi általános és középiskolák vezetésével, testnevelőivel és edzőivel. A szakosztály vezetése is törekszik az együttes munkára, hiszen nagymértékben függ a siker és a sportág jövője a közös munka összehangoltságától. A jelenlegi bázisiskolák közé sorolható a Szegő Gábor Általános Iskola, a Fiumei úti Általános Iskola és a Szandaszőlősi Általános Iskola, de vannak sportolóink a többi alapfokú intézményben is.

Középiskolás sportolóink is több, mint 9 gimnáziumban képviseltetik magukat és ezáltal közös szenvedélyünket, a röplabdát. Az általános és középiskolákban dolgozó testnevelők segítségére építve több korosztályban is versenyeztetjük tehetséges játékosainkat, erősítve ezzel elhivatottságukat, kitartásukat és a sportág életmódjukba való integrálódását.

Kapcsolatban állunk a Szolnoki Röplabda Klub és Sportiskola felnőtt szakosztályával, akiknek mi, azaz a Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola Fiú Röplabda Szakosztálya biztosítja a megfelelő utánpótlást, ezzel is folytonosságot teremtve a minőségi sportszakmai tudás magasabb szintre való eljutására.

 

Csapatképek

Friss versenyeredmények

OSB középszakasz 1. forduló, Budapest

2019.11.16

Résztvevő csapatok:

 1. Szolnoki Sportcentrum B
 2. Malév SC
 3. KISTEXT
 4. VRCK I. (Kazincbarcika)

Végeredmény:

 1. VRCK I.
 2. Szolnoki Sportcentrum B
 3. KISTEXT
 4. Malév SC

Csapatnévsor: Bakos Csanád, Csók Péter Levente, Csák Attila, Dalkó György (L), Eperjesi Richárd (C), Kovács Dominik, Kovács József, Oláh Róbert, Reiner Márk Máté

Edző: Varga Zoltán

Mérkőzések és rövid beszámolók:

Szolnok – VRCK I. 1:2

Számunkra minden megnyert pont, szett és mérkőzés „ajándék”, mivel egy korosztállyal fentebb versenyzünk. Sajnos a csapatunk kicsit megfogyatkozva utazott el a tornára, ami 2 kezdőjátékost is érintett. Ennek ellenére egy szettet még így is sikerült rabolnunk a fizikálisan messze jobb állományú Kazincbarcika csapata ellen. Bízom benne, ha legközelebb találkozunk velük teljes kerettel tudunk összecsapni és akár a győzelmet is sikerül megszerezni!!

Szolnok – KISTEXT 3:0

Nagyon jó adottságú fiatalok alkotják a budapesti alakulatot, de még kezdetleges a technikai tudás, ennek következtében gond nélkül hoztuk a 3:0-ás eredményt!

Szolnok – Malév SC 3:0

A csapatunk ellent mondást nem tűrően játszott, gyakorlatilag a nyitásainkkal teljesen ellehetetlenítettük a támadójátékát a budapesti csapatnak!

OGYB 3. forduló

Kecskemét, 2019.11.09

Részt vevő csapatok:

 1. Szolnoki Sportcentrum
 2. SZRSE (Szeged)
 3. DEAC (Debrecen)
 4. KESI A (Kecskemét)

Végeredmény:

 1. Szolnok
 2. KESI A
 3. Szeged
 4. DEAC

Csapatnévsor: Bakos Csanád, Berényi Bendegúz, Csók Péter Levente, Csák Attila, Dalkó György (L), Dudás Zoltán, Eperjesi Richárd (C), Kovács Dominik, Kovács József, Malatinszki Dániel, Oláh Róbert, Reiner Márk Máté, Sánta Béla Sándor

Vezetőedző: Varga Zoltán

Mérkőzések és rövid beszámolók:

Szolnok – KESI A 2:1

Sikerült győzedelmeskednünk a Kecskemét ellen, ami ugyan „tét nélküli” mérkőzés volt mindkét együttes számára, azért lélektanilag bízom benne, hogy a jövőben segíteni fog a csapaton, ha újra találkozunk!

Szolnok – Szeged 2:1

Sajnos veszítettünk egy szettet, de a cserejátékosoktól úgy gondolom ez még egyenlőre belefér.

Szolnok – DEAC 2:1

Sajnos itt is elveszítettünk egy szettet, amit viszont nem lett volna szabad, de hosszú távon a cserejátékosoknak ez is a javukra fog szolgálni, hiszen most játszottak először 3 teljes szettet végig!

Összességében az alapszakaszt a 2. helyen zártuk, így tovább jutottunk a középszakaszba, ahol várjuk a csoportbeosztást!

U21 Junior Fiú Röplabda Bajnokság

Mérkőzés helye, ideje: Debrecen,  2019.11.10.
Mérkőző csapatok: DEAC  :  Szolnoki Sportcentrum U21
Eredmények: 0 : 3  / 21;  23; 15;  /

Játékosok: Farkas Róbert, Biró Bence, Kókai Róbert, Jankovics Ferenc, Bódi Adorján, Szilágyi Zoárd, Tímár Mike, Csendes Csaba, Kohajda Róbert, Mészáros Márton, Molnár Dömötör, Boa Szabolcs, Oláh Dominik

Edző: Ilyés Gábor

Vasárnap késő délután Debrecenbe látogatott U21-es csapatunk, és meggyőző játékkal nyertünk három: nulla arányban.
Kicsit tartottam a találkozótól, mert a csapat nagy része a szombati ifi kupa keretében három mérkőzést is játszott, és több olyan játékosom volt, akinek ezen a héten ez már a nyolcadik – tizedik meccset jelentette, és a fáradtság jelei már erősen mutatkoztak.
Ennek ellenére egy pontos, és magabiztos jó játékkal kezdtünk, amivel a házigazdák minden győzelmi reményét szétoszlattuk s ez megadta a mérkőzés alaphangulatát.

Pozitívum volt még a találkozón, hogy több új taktikai felállást is kipróbálhattunk „mérkőzéshelyzetben”, és ezzel a fáradtabb játékosokat is tudtam pihentetni, úgy hogy ez nem ment az eredményesség rovására.

U19 Ifi Fiú Röplabda Országos Bajnokság  

Mérkőző csapatok: Szolnoki Sportcentrum U19  :  Kecskeméti RC
Szolnoki Sportcentrum U19  :  DEAC Debrecen
Szolnoki Sportcentrum U19  :  Vegyész Kazincbarcika

Eredmények:
0 : 3  / 16;  16;  22; /
3 : 0 / – 18; – 28; – 19; /
1 : 2 /  16; – 9;  23 /

Mérkőzés helye, ideje: Kecskemét, 2019. szeptember 22.

Játékosok: Molnár Dömötör, Bódi Adorján, Kókai Róbert, Jankovics Ferenc, Kohajda Róbert, Tímár Mike, Szilágyi Zoárd, Csendes Csaba, Mészáros Márton
Edző: Ilyés Gábor

Az Országos Ifjúsági Bajnokság második tornáját Kecskeméten játszottuk szombaton egy egész napos csata keretében.

Az első találkozót megint a Kecskeméttel játszottuk, és csapatunkból hiányzott az egyik legjobb játékosunk, Boa Szabolcs, akinek nyelvvizsgája volt, valamint a röplabdázáshoz visszatért Oláh Dominik érthetetlen távolléte sem javította a helyzetünket, így a házigazdákkal szemben nem sok esélyünk maradt. Ennek ellenére küzdöttünk a mérkőzésen, de játékunk elég hektikus volt, csináltunk szép dolgokat, és vétettünk ki nem kényszerített hibákat, ami annak is köszönhető, hogy két olyan játékos játszott végig a tornán, akik eddig csak részfeladatokat kaptak a csapat munkájában, így kikaptunk egy időközönként szoros mérkőzésen.

A második ellenfelünk, a DEAC gyengébb játékerőt képviselt, mint a mienk, ellenük szép akciókat hajtottunk végre, próbálgattuk a csapatjátékunkat építeni, és ha a második szettben nehezebben is, de nyertünk 3:0 arányban.

A harmadik mérkőzést az előző tornához képest igencsak megerősödött Kazincbarcikával szemben vívtuk, és mivel a csapatunkból hiányzott két nyitásfogadó szélső ütő, így többször nem tudtunk mit kezdeni ellenfelünk két nagyon jó nyitó játékosának a szerváival. Ezzel együtt nagyot küzdöttünk, a centerjátékunkkal, a sáncmunkánkkal és a liberójátékosunk munkájával lépést tartottunk ellenfelünkkel, de sajnos a döntő játszmában 23:21-es vezetésünknél megint a legjobb szerváló került ellenfelünknél a nyitóhelyre, ami eldöntötte a mérkőzés sorsát.

Csapatunk az előző, és ennek a tornának az összesítésével a második helyen végzett, amivel a következő csoportbeosztásnál kedvező helyet érhetünk el.

OMB 2. forduló

 1. 11. 02. Szolnok

Sportolók:

Szolnok 1. sor: Lévai Bálint, Pap Kristóf, Rőczey Zoltán, Magyar Gergő, Szántó Krisztián

Szolnok 2. sor: Trencsényi Tamás, Szabó Zoltán, Pócz Máté, Bálint Balázs, Reiner Erik,

Edző: Grenczer Georgina

Az OMB 2. fordulóján 6 csapat versengett egymással 2 csoportban. A csoportmérkőzések folyamán 2 mérkőzést játszottunk.

A csoportokat a következő csapatok alkották:

„A”: Kunhegyes ESE, DSE Röplabda Akadémia, Szolnoki Sportcentrum

„B”: KESI „B”, Szegedi RSE, Fésüs Röplabda Akadémia

A csapat 1. sorát tartalékosan kellett összeállítani, mivel 2 kezdő játékos lázas beteg lett.

A csoportmérkőzéseken csapatunk 2 szettet veszítve az 1. helyen zárt.

Az 1. sor a Kunhegyes ellen enervált, figyelmetlenségi hibákkal teli játékkal nyert, a 2. sor sok rontott nyitással, hibával veszített. A 3. szettben biztos, pontos játékkal, jó mezőnymunkával hoztuk a meccset, nyertünk. A 2. DSE elleni mérkőzésre már jól bemelegedett a csapat, és a feladónk is megérkezett és jó, ötletes játékkal nyertünk.

A keresztjátékban 2:1 arányban győzött csapatunk a Szeged ellen, jó nyitásokkal, pontos és ötletes játékkal, így döntőbe jutottunk.

A Szolnok csapata a Fésüs Röplabda Akadémia csapatával játszotta a döntőt. Jó nyitásokkal, pontos nyitásfogadással, erőteljes támadásokkal, cseles labdákkal győztek 2:1-re, így ők lettek a torna győztesei.

Különdíjat kapott Rőczey Zoltán pontos, jó feladásaiért, ötletes, pontos játékáért.

Konklúzió: A védekezési struktúra javítása, a sánc alkalmazása, a figyelemkoncentráció javítása, a támadások pontosításának begyakorlása. Összességében nagyon szépen játszott a csapat, ellenfeleink nem gyakoroltak nagyobb ellenállást. Szükséges a továbbiakban is magasabb színvonalú edzőmérkőzések, meghívásos felkészülési tornák abszolválása.

U21 Junior Fiú Röplabda

Mérkőző csapatok: Szolnoki Sportcentrum U21 :  GLP Nyíregyháza
Eredmények:  0 : 3  / 26;  23; 12;  /
Mérk. helye, ideje: Kecskemét,  2019.10.26.
Korosztály: U 21 junior

Játékosok: Farkas Róbert, Biró Bence, Kókai Róbert, Jankovics Ferenc, Bódi Adorján, Szilágyi Zoárd, Tímár Mike, Csendes Csaba, Kohajda Róbert, Mészáros Márton, Molnár Dömötör

 

Edző: Ilyés Gábor

Szombat délelőtt azt a Nyíregyházát fogadtuk a Tiszaligeti Sportcsarnokban, akiket a saját otthonukban már egyszer legyőztünk a bajnokság elején. Az akkori csapat csak annyit változott, hogy a sérüléssel bajlódó Boa Szabolcs helyén a csapatkapitány, Farkas Róbert játszott, így méltán gondoltam, hogy ezt a mérkőzést is megnyerhetjük.

Sajnos nem így történt, s erre nem lehet kifogás az sem, hogy a csapatot meghatározó játékosok tegnap éjfélkor értek haza Kaposvárról, mert szerintem egy egészséges sportoló, ha tud nyolc órát aludni, akkor nem lehet a fáradtság az ok, az ilyen „teljesítményre”.

Úgy gondolom, hogy a csapatból több játékos is nem megfelelően készült erre a mérkőzésre, sem mentálisan, sem emocionálisan, és fizikailag sem.

Az első két szettben többször is esélyünk volt a játszma győzelemre, de a figyelmetlen és fegyelmezetlen játékunkkal minden lehetőségünket elpuskáztunk, a harmadik játszmában pedig semmilyen ellenállást nem tanúsítottunk, amiért szégyellheti magát a csapat, és én is szégyellem magam.

Úgy gondolom, hogy nem nyerhetünk úgy mérkőzést, ha csak a „liberó játékosunk” akar győzni, és csak az Ő játéka üti meg az elvárható szintet.

Szolnok, 2019. november 02.

OGYB 2. forduló

Szeged, 2019.10.26

Résztvevő csapatok:

 1. Szolnoki Sportcentrum
 2. SZRSE (Szeged)
 3. DEAC (Debrecen)
 4. KESI A (Kecskemét)

Végeredmény:

 1. KESI A
 2. Szolnok
 3. Szeged
 4. DEAC

Csapatnévsor: Bakos Csanád, Berényi Bendegúz, Csók Péter Levente, Csák Attila, Dalkó György (L), Dudás Zoltán, Eperjesi Richárd (C), Kovács Dominik, Kovács József, Oláh Róbert, Reiner Márk Máté, Sánta Béla Sándor

Vezetőedző: Varga Zoltán

Mérkőzések és rövid beszámolók:

Szolnok – DEAC 3:0

Nem túl színvonalas mérkőzést játszottunk, sajnos a Debrecen meg sem közelíti a mi szintünket, aminek köszönhetően simán győztünk 3:0 arányban!

Szolnok – KESI A 0:3

Mindkét együttesen látszódott fejlődés! Nagyon színvonalas, izgalmas és a végletekig kiélezett mérkőzésen maradtunk alul. Egy-két taktikai fegyelmezetlenség döntött, annak ellenére, hogy a Kecskemét összességében nálunk jóval magasabb játékosokból áll. Úgy gondolom, hogy ha sikerül megtanulnunk „nyerni” és bele tudunk tenni néhány plusz figurát a támadójátékunkba, akkor meglephetjük őket a DÖNTŐBEN!

Szolnok – SZRSE 3:0

A nap utolsó mérkőzése volt, ami egy kicsit meglátszódott a játékunkon, de az előző fordulóhoz képest simábban hoztuk a 3:0-át!

Összességében már matematikailag kirajzolódott, hogy az alapszakaszt a 2. helyen zárjuk, így jutunk tovább a középszakaszba, ahol várjuk a csoportbeosztást!

U21 Junior Fiú Röplabda Bajnokság

Mérkőző csapatok:  Kecskeméti R C  :  Szolnoki Sportcentrum U21
Eredmények:  3 : 2  / -19; 24; -16; -17; -11 /
Mérkőzés helye, ideje:  Kecskemét,  2019.10.26.
Korosztály: U 21 junior
Játékosok: Farkas Róbert, Biró Bence, Kókai Róbert, Boa Szabolcs, Bódi Adorján, Szilágyi Zoárd, Tímár Mike, Csendes Csaba, Kohajda Róbertm Mészáros Márton

Edző:Ilyés Gábor

Szombat délután Kecskemétre látogatott az U21 junior csapatunk, s egy igazi, két órás rangadót játszott a házigazdákkal, de sajnos 3 : 2-re alul maradtunk.
Az első játszmában 15-ig kiegyenlített volt a küzdelem, ekkor a hazaiak egy agresszív nyitássorozattal elhúztak, és ezt megtartották játszma végéig.
A második szettben ritmust váltottunk, az elejétől kezünkbe vettük a játék irányítását, és nagy csatában kiegyenlítettünk.
A harmadik játékrészt három jó nyitással kezdtük, s ezzel megnyugodtunk egy kicsit, amit a házigazdák rutinosan ki is használtak, elléptek tőlünk, s mi csak futottunk az eredmény után.
A negyedik szett elején fogadkoztunk, hogy nem adjuk könnyen a győzelmet nagy riválisunknak, és legalább egy pontot hozunk tőlük. Ennek szellemében még gyorsabbá, pontosabbá tettük a támadásainkat, a sáncunkat, és a védekezésünket, amivel megint kiegyenlítettük a játszmák arányát.
A mindent eldöntő ötödik felvonás is igen izgalmas volt, 6 :3-ra vezettünk, majd 10-nél is egyenlő volt az állás, de ekkor – a nagy akarástól – egy amatőr hiba csúszott a játékunkba, ami megzavarta a koncentrálásunkat, kapkodni kezdtünk, ami újabb hibát szült, így a hazaiaknak sikerült megnyerni ezt az igen magas színvonalú rangadót.
Ennek ellenére dicséret illeti az elutazó csapatot, mert két játékosunk  – inkább az iskolai „24 órás” vetélkedőt választotta, így kevesebbet tudtunk cserélni, – egy játékosunk pedig sérülten vállalta a játékot.

Szolnok, 2019. október 26.