FIÚ KOSÁRLABDA

Szakosztály

Képgaléria

Edzők és elérhetőségeik

Pór Péter

Pór Péter

szakmai igazgató

20/494-1959

 

Tasnádi Zoltán

Tasnádi Zoltán

vezetőedző

30/326-2224

 

Szpiró Balázs / technikai vezető
Bödő Noémi / edző
Csákvári Csaba / edző
Fekete Dóra / edző
Franczenné Kiss Katalin / edző
Gaál Róbert / edző
Gyenge Gábor / edző
Halmai Norbert / edző
Honti Viktor / edző
Maroska Mariann / edző
Mándoki Tamás / edző
Méri Csaba / edző
Mikoláné Hegedűs Rita / edző
Rezák Tamás / edző
Schönborn Tamás / edző
Szántó László / edző
Terjéki Zoltán / edző

Szakosztályunkról, sportágunkról

Szolnokon komoly hagyományai, értékes eredményei vannak a kosárlabdázásnak.

A Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. fiú kosárlabda szakosztálya 2018. májusában akadémiai minősítést szerzett, gyermeklétszáma jelenleg közel 250 fő. A szakosztály vezetése fontosnak tartja, hogy a fiatal sportolók egységesen és szisztematikusan dolgozzanak a vezetés által kialakított program szerint. Elsődleges cél a minőségi képzés, azaz a 13-14 éves tehetséges fiatalok kiválasztása és képességeik szerinti képzése, menedzselése.

Edzőink, sportszakembereink együttes munkájának eredményeként a 2018-19-es évadban junior és kadett csapatunk egyaránt a legjobb 8, míg másodéves serdülő csapatunk a legjobb 16 csapat közt végzett a nemzeti bajnokságban.
Örömünkre szolgál, hogy az Akadémia több játékosa is meghívót kapott a különböző korosztályos válogatottakba, néhány U18-as játékosunk pedig bemutatkozhatott a Szolnoki Olaj felnőtt csapatában is.

 

Friss versenyeredmények

Serdülő Bajnokság – 2019. november 16.

A Dél-Keleti régióban a Szolnoki KA/A Kecskeméten játszotta soron következő mérkőzéseit a területi alapszakasz során. A harmadik, egyben utolsó fordulóban két vereséget szenvedtek, ennek ellenére továbbjutottak a főtáblára!

Eredmények:
Kecskeméti Kosárlabda Akadémia/A – Szolnoki KA/A 116 – 31 (33-3, 32-6, 23-13, 28-9)
Szolnoki KA/A – Pityke KSE 49 – 78 (14-21, 14-18, 11-20, 10-19)

Edzői nyilatkozat: Egyetlen pozitívumként csak azt tudom kiemelni, hogy a bajnokság elején kitűzött célt, a főtáblára való bejutást elértük. Sajnos mindkét mérkőzésen gyengén játszottunk. A hazaiak elleni eredmény reális, ennyivel jobbak is a játék minden elemében. A nagykőrösiek ellen nem érzem ezt a különbséget valósnak, ez a mérkőzés azt gondolom fejben dőlt el a vendégek javára. Ennél többet kell mutatnunk a főtáblán!

Halmai Norbert

U12 Bajnokság

Szolnok KA u12- SZEDEAK 67-55/25-9,7-16,21-28,2-14/

David T 23, Faragó V 15, Rónyai B 9, Kézér K 5, Jegesi Mi 4, Ádám G 3, Kovács Z 3, Szabó B 3, Jegesi Má 1, Báldos Á -, Molnár Sz-

Botrányos volt a mérkőzés. A hozzálásunkat szépen tükrözi a negyedek alakulása. Ugyan megnyertük a mérkőzést, de ha nem lett volna egy két jó teljesítmény, akkor ez máshogy is alakulhatott volna.
12 játékosból ma 7-8 játékos kirándulni hoztam el, ami elgondolkodtató.

Szolnok KA u12- Vásárhelyi Párducok 79-41/23-6,10-14,23-19,23-2/

Szabó B 12, Faragó V 11, Kovács Z 9, Jegesi Mi 9, Báldos Á 7, Dávid T 7, Lőcsei Z 4, Jegesi Má 3, Ádám G 3, Rónyai B 3, Molnár Sz –

Nagyon kevés lesz 3 hetente egy jó mérkőzést játszani, amit ez a regionális rendszer kínál. Próbáltunk 1-1 kívül más kosárlabda elemeket is gyakorolni, ahol helyez kiválasztási lehetőségekből akadtak eladott labdáink. Mint az előző mérkőzésen ezen is akadtak hozzáállásbeli problémaink.

Szakami:

Hozzáállásbeli problémák :

– bemelegítésnél koncentráció (pontos passz, bedobott ziccer)

– szabadlabda megszerzés küzdő szellem

– lepattanó megszerzése

technikai problémák:

– alapállás nyújtott láb lebujhegyen való közlekedés (nem mindenkinél, vissza vezethető az edzés munkára és az edzésen való koncentrációra)

Budapest Bajnokság  – 1. forduló – 2019.11.03.

1. mérkőzés Óbudai Kaszások – Szolnoki Akadémia U14/B

82-52

Nagyon jó iramú, fair play, kultúrált meccset játszottunk a „hírhedt” budapesti csapattal. A 2006/2007-es ellenfél jól képzett, atletikus játékosokból állt.  Büszke voltam a fiúkra, mert nem ijedtek meg a fővárosiak agresszív játékstílusától, sőt, teljes mértékben fel tudtuk venni a kesztyűt, helyenként még mi kezdeményeztünk. Sok helyzet kimaradt, ami a nagy iramnak és az ebben a korosztályban soknak számító 1 év korkülönbségnek is köszönhető. Ezekből a meccsekből rengeteget tudunk tanulni.
Bödő Nooémi, edző

2. mérkőzés MAFC/C – Szolnoki Akadémia U14/B

24:85

Az 1 évvel fiatalabb ellenféllel szemben nagy arányú győzelmet arattunk, ami segített a fiúk önbizalmának. Jól esett ez a győzelem a lelküknek és a csapategységnek, hangulatnak.

Ezúton is szeretném megköszönni a szülőknek a támogatást és a helyszíni szurkolást!
Bödő Noémi, edző

Országos Bajnoksàg

1. Forduló Hódmezővásárhely – 2019. november 16.

1. Mérkőzés: Hódmezővásárhely – Szolnoki Kosárlabda Akadémia U14/B

78-44

A torna első mérkőzését Hódmezővásárhely csapatom ellen játszottunk a hazai csapat 2006-os erősebb fiúknól állt ez a fizikai fölénye meg pecsételte sorsunkat. Ettől függetlenül tisztasségesen helytálltunk és  helyenként jó csapda védekezéssel sok hibára kényszerítettük az ellenfelet.

2. mérkőzés: SZEDEÁK – Szolnoki Kosárlabda Akadémia u14/B

51-39

A második mérkőzésen két 2007-es születésű csapat csapott össze. A Szedeák csapatát már régóta ismerjük, többször játszottunk ellenük u11 és u12 során is. U11-ben még jelentős 50-60 pontos különbséggel zártuk a mérkőzéseket, még u12-ben is 20 ponttal kikaptunk tőlük. Egy erős iramú mérkőzés volt, ami miatt sok hibára kényszerítettük az ellenfelet, de mi is rengeteget hibáztunk.  Védekezésünkből sok labdát szereztünk, melyet nem tudtunk értékesíteni elkapkodtuk a támadásunkat gyors döntéseket hoztunk, azonban nem mindig jókat. Amikor higgadtan támadtunk szép megoldások születtek belőle. Gratulálok az ellenfélnek, jó elvek alapján kosárlabdáznak. Edzői hitvallásomnak teljes mértékben megfelelt ez a mérkőzés, amely az iramra, sebességre és a technikára épül, gyors döntések hozatalára amiben bőven benne van a rengeteg hibázási lehetőség ebben a korban. Azt gondolom legjobban ez alapozza meg a magasabb szintű kosárlabdát.

Edző: Bödő Noémi

2019.11.03. U16/A Regionális forduló

Szolnoki Sportcentrum KA U16/A – Vásárhelyi Kosársuli U16/A 67-79

Edzői vélemény: Örülök, hogy pár játékosom kilépett a komfortzónájából, és a nem túl pontos dobásai ellenére is küzdött ,ebből kifolyólag jó ritmusba került és jöttek a sikeres próbálkozások. Annak viszont nem örülök, hogy az ilyen emberekből még mindig kevés van. Legalább van előrelépés ebben, és bízom benne, hogy a pontatlan játék ellenére is megértik, hogy kemény munkával és küzdelemmel,odafigyeléssel meccseket lehet nyerni!
Mándoki Tamás

Országos Kenguru Kupa

Az elmúlt hétvégén kezdetét vette az Országos Kenguru Kupa, az újjáalakult Szolnoki Sasok a “B” csoportba kapott besorolást,ahol a Lehel Kosársuli/A és a Nagyvárad csapatai ellen mérték össze erejüket Gyenge Gábor tanítványai.
 
Lehel Kosársuli/A- Szolnoki Sasok    54-73  (12-14, 16-18 (6-5), 14-19, 6-17)
 
Legjobb dobók: Atkári- Gyóni Zalán 23, Balogh Levente Géza 16, Baláti Bálint 15, Répási Marcell 5 pont.
 
Gyenge Gábor: A hét közben elszenvedett kétpontos vereség után sikerült kiköszörülnünk a csorbát,ezúttal már nagyteremben játszottunk a berényiekkel és sikerült alaposan visszavágnunk nekik!
Ez a mérkőzés is izgalmas volt harminc percen keresztül,azonban az utolsó negyedben “robbantottunk” és átrohantunk a hazaiakon.
Sikerült kikapcsolnunk az ellenfél legjobb játékosát és nagy örömömre a szerdán kevésbé jól teljesítő emberkék is hozzá tudtak tenni a mérkőzéshez.
Gratulálok a srácoknak,a játék minden elemében felülmúlták az ellenfelet!
 
Szolnoki Sasok- Baschet Star Oradea    62-38 (4-10, 18-10 (7-6), 14-6, 19-6)
 
Legjobb dobók: Balogh Levente Géza 25, Atkári- Gyóni Zalán 11, Bukta Sándor 6, Répási Marcell 5 pont.
 

Gyenge Gábor: Kis pihenőt követően a Nagyvárad következett.Az első negyedben eléggé megilletődötten kezdtünk, váratlanul érte a gyerekeket a román csapat agresszív játéka.Kellett egy kis ébresztőt fújnom nekik,szerencsére a második tíz percben már azt a játékot nyújtották a srácok,ami elvárható tőlük.

A második félidő jóformán csak rólunk szólt,kijött a két csapat közti tudásbeli és fizikális különbség.Örömteli számomra,hogy az utolsó két negyedben mindössze tizenkét pontot engedélyeztünk az ellenfélnek,pedig már láthatóan fáradtak voltak a gyerekek a mérkőzés ezen szakaszában.Gratulálok a fiaimnak,büszke vagyok rájuk!

Ezzel a két sikerrel sikerült felkerülnünk a legerősebbnek vélt “A” csoportba.

Kenguru Bajnokság

Október 20.-án hazai pályán játszotta a kenguru bajnokság 1. fordulóját a Szecska Bikák csapata. Két győzelmükkel a Bikák a “D” csoportból feljutottak a “C” csoportba.

Eredmények:

Szecska Bikák – ACS Baschet Kék Oradea 87-5 (32-0; 11-2; B:5-3; 24-0; 15-0)

Bikák: Bettembuk Á. 5; Bereczki Z. 2; Lippai Á. 24; Pinto R. 4; Ficsor K. 6; Szalai M. 6; Csatári Á. 3; Zsemlye D. 5; Kovács Z. 19; Winkler L. 4; Szűcs L. 9;

Schönborn Tamás: “Előzetesen erősebbnek hittem ellenfelünket, sajnos látszódott, hogy nem rég kezdtek el kosárlabdázni. Ez a mérkőzés jó volt egy kis önbizalom szerzéshez. Minden játékosom dobott kosarat aminek örülök.”

Szecska Bikák – Szedeák Karolina 52-34 (17-3; 6-10; B:3-5; 20-6; 6-10)
Bikák: Bettembuk Á. 1; Bereczki Z. 6; Lippai Á. 15; Pinto R. -; Ficsor K. 4; Szalai M. 6; Csatári Á. -; Zsemlye D. -; Kovács Z. 11; Winkler L. -; Szűcs L. 10;
Schönborn Tamás: “A második mérkőzésen egy képzettebb csapat ellen játszottunk. A második és a negyedik negyedbe elkövettünk olyan hibákat amiket nem engedhettünk meg magunknak. A következő fordulóban már erősebb csapatokkal találkozunk, kíváncsian várom ellenük mire leszünk képesek!”

Megyei Előkészítő Bajnokság

Október 16-án elkezdődött a Megyei Előkészítő Bajnokság,a Szolnoki Sasok csapata Jászberényben kezdte meg szereplését.
 Lehel Kosársuli/A- Szolnoki Sasok 73-71 (16-13, 17-17 (2-6), 21-18, 17-17)
 Legjobb dobók: Atkári- Gyóni Zalán 23, Baláti Bálint 20, Balogh Levente Géza 9, Répási Marcell 8 pont.
 
Gyenge Gábor: A számunkra teljesen szokatlan kis méretű pályához egy kicsivel jobban alkalmazkodó berényiek minimális különbséggel,két ponttal legyőztek bennünket.
Nagyon lüktető volt a mérkőzés, hol az egyik hol a másik csapat vezetett pár ponttal, a vége előtt néhány perccel a Berénynek sikerült nyolc ponttal elhúznia, ezután már csak kozmetikázni tudtunk az eredményen.
Szomorkodni azonban nincsen idő, szombaton ismét összecsapunk velük,ezúttal azonban nagypályán, ahol lehetőségünk van visszavágni nekik.
Bízom benne,hogy a szombati meccsen az a néhány gyerkőc is többet fog majd betenni a közösbe, akik most csak lélekben voltak ott a pályán.
A vereség ellenére gratulálok csapatomnak, nagyon jól küzdöttek a srácok!
Szombaton vissza fogunk vágni!

Serdülő Bajnokság

Folytatódott a fiú serdülők bajnoksága!
A területi alapszakasz második fordulója zajlott a hétvégén. A Szolnoki KA/A csapata hazai pályán fogadta a csapatokat.

2019.10.19., Szolnok

Eredmények:
Szolnoki KA/A – Vásárhelyi Cápák 63 – 62 (12-22, 15-16, 21-9, 15-15)
Dobók: Forgács Gábor 26, Bíró János 11/6, Bernáth Bence Soma 9/3, Baricza Pál 6, Gusztafik Ferenc 4, Kohári Kristóf 4, Varga Rudolf 2

Szolnoki KA/A – Szolnoki KA/B 97 – 52 (24-11, 17-12, 29-10, 27-19)
Dobók: Forgác Gábor 22, Bíró János 17, Kohári Kristóf 13/3, Gusztafik Ferenc 12, Bernáth Bence Soma 10, Baricza Pál 8, Varga Rudolf 6, Zombori Dávid 5, Kovács Erik 4,

Halmai Norbert nyilatkozata: Először is szeretnék gratulálni a fiúknak! Rendkívül motiváltan, fegyelmezetten játszottak. Csapatként védekezésben és támadásban is egész jól teljesítettek, emellett akadtak egyénileg jó teljesítmények. Az út az, ami boldoggá tesz, a győzelmek csak a ráadás.