Frissítve: 2015.05.21.  14:30
         
 Szolnoki Sportcentrum a Facebookon! Facebook oldalaink:
Sportcentrum
Sportiskola
Szervezés
TAO pályázati anyagok
közzététele
2015. évi nyári sporttáborok
F r i s s :
- Kérjük támogassa alapítványunkat adója 1%-val!
- Sportok-Gólok Éjszakája 2015.
- Új épület átadása a Holt-Tiszai Vízisport Telepen
- Családi Majális képei
- Lezajlott a Coop-Májusfa Futás - videók és képek a rendezvényről
-
Újra az "Ország legjobb sportiskolája" lettünk!
-
XVIII. Tisza Kupa nemzetközi evezős verseny
       
 
programajánlatunk 
   
 
SPORTOK - GÓLOK ÉJSZAKÁJA 2015.
programjai, letölthető dokumentumai
 
 
 
drink-pong - Sportok, Gólok Éjszakája 2015. Szolnok
  
játékszabályzat, versenyfelhívás, versenykiírás
    
 
labdarúgás - Sportok, Gólok Éjszakája 2015. Szolnok
  
versenyszabályzat, versenyfelhívás, versenykiírás
    
 
squash - Sportok, Gólok Éjszakája 2015. Szolnok

játékszabályzat, versenyfelhívás, versenykiírás
    
 
streetball - Sportok, Gólok Éjszakája 2015. Szolnok

játékszabályzat, versenyfelhívás, versenykiírás
    
    
  
Megújult a szolnoki Holt-Tiszai Vízi Sporttelep
  
A Magyar Sport Napján adták át városunkban a kajak-kenu válogatott és a szolnoki fiatal kajakosok körében igen népszerű és általuk gyakran használt Holt-Tiszai Vízi Sporttelep edzőközpontjának új szállásépületét és csónakházát. A beruházás 135 millió forintból valósult meg.
 
Az ünnepélyes átadón Dr. Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára a sportág sikerességét, Szalay Ferenc, Szolnok Megyei Jogú Város polgármestere pedig a város szerepét hangsúlyozta. Emellett tiszteletét tette a Petrovics Kálmán, a Magyar Kajak-kenu Szövetség fejlesztési alelnöke, valamint Storcz Botond szövetségi kapitány is, akik kiemelték az épület akadálymentesített tulajdonságát, amelyet így parasportolók is használhatnak. Rózsa József, a Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola ügyvezető igazgatója beszédében elmondta, hogy ezzel a modern és mindenki számára használható edzőközpont segítségével a gyerekek körében a sportág népszerűsége, a válogatott szempontjából a sportág sikeressége nőhet.
 
A prominens személyiségek mellett jelen voltak a Vasas sportolói és olimpikonjai, valamint a Szolnoki Sportiskola keretein belül sportoló fiatal reménységek is. Az ünnepélyes beszédek végeztével a meghívott vendégek felavatták az épület falán található tablót.
 
 
szalagátvágás - épület átadó
  
Az új szállóépület teljesen szigetelt, energiahatékony megoldásokkal készült. A hozzá tartozó csónakház 192 m2 alapterületű, amelyben hozzávetőlegesen 50-60 hajó tárolása biztosított.
 
   
   
Családi Majális - 2015.05.01. Szolnok
     
  
COOP-Májusfa Futás
 
XXIV. Coop – Májusfa futás 
  
Kellemes futóidő, rekordszámú résztvevő, kocogó olimpikonok és fergeteges hangulat. Röviden összefoglalva ezekkel találkozhattak a szolnoki Kossuth térre kilátogató nézelődők és a futásra jelentkezők is, a Szolnoki Sportcentrum szervezésében és a Coop Szolnok Zrt. támogatásával megvalósult rendezvényen.
 
A nagy hagyományokkal rendelkező tavaszköszöntő futáson több korosztály állt rajthoz: ott voltak az izgő-mozgó alsótagozatos nebulók, a kicsit megfontoltabb felsősök, a lustaságot erre az alkalomra félre tevő középiskolások és nem kevés felnőtt is. Sőt, a szeniorok a nordic-walking eszközeivel is teljesíthették az általuk választott hosszúságú útvonalat.
 
A kora délután kezdődő eseményen két színpadon is zajlottak a hangulatfokozó programok. Élményt jelentett a közös bemelegítés, a szponzoroknak köszönhetően volt mivel pótolni a felhasznált energiát, és hozott némi izgalmat az ajándékcsomagokat kisorsoló tombolahúzás is.
 
A 3 órakor induló első futam középiskolás résztvevői között futottak a londoni olimpián ezüstérmet szerzett kajak négyes tagjai: Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás és Pauman Dániel.
Mint a leadott regisztrációs kártyák összesítése után kiderült, az előzetesen várt 6-7 ezer főt alaposan meghaladta a résztvevők száma, hiszen közel 7200 ember állt rajthoz. A szolnokiak mellett a tavalyinál jóval többen érkeztek a környező településekről is, így kimondottan örömteli, hogy ennyi embert mozgatott meg a tavaszt köszöntő rendezvény. Ki futva, ki gyalogosan, de mindenki balesetmentesen és nagy lelkesedéssel teljesítette a másfél, illetve két és fél kilométeres távot, amelynek az útvonala a szolnoki belvárosban és a Tisza-part legszebb részein kanyargott.
 
Összességében igazán kellemes és „nagycsaládias” hangulatban telt a napsütéses délután néhány órája, a sok-sok résztvevő egyúttal aktívan hozzájárult a futás és a sportolás népszerűsítéséhez is.
A Szolnoki Sportcentrum jövőre is megrendezi az eseményt, de addig is számos rendezvényén várja a mozogni, sportolni vágyókat. 
 
A COOP - Májusfa Futás képei képtárunkban tekinthetők meg.
 
A rendezvényről tekintse meg az alábbi videofelvételt:
   
    
A Szolnok TV videóját az alábbi linken lehet megtekinteni: https://www.youtube.com/watch?v=W7TqieCtz6E  
  
   
Kedvenc városom: Szolnok
     
    
Újra az "Ország Legjobb Sportiskolája" lettünk!
Egyéniben Szabó Márton, valamint edzője, Molnár Dezső is díjazott!

   
SIOSZ díjátadó - 2015. 
(a képre kattintva galéria nyílik)
    
  2015. március 31-én 6. alkalommal került megrendezésre a SIOSZ-Gála díjkiosztó ünnepsége, amelyet a Magyar Sportok Házában tartottak. A Sportiskolák Országos Szövetsége a 2014. évi teljesítmények alapján rangsorolta az ország sportiskoláit, illetve sportiskolás sportolóit.
 
A gálán részt vett Kiss Norbert, az EMMI sportért felelős helyettes államtitkára, Dr. Magyar Zoltán, a Nemzet Sportolója és a MOB alelnöke, Kovács Géza, a SIOSZ elnöke, Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke, valamint Csötönyi Sándor, a Magyar Ökölvívó Szövetség első embere, Bartha Csaba, a MOB sportigazgató-helyettese, Dr. Jakabházyné Mező Mária, a MOA főtitkára és Lehmann László, a MOB sportiskolai programtervezője. Az igazán előkelő eseményen természetesen a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. és Sportiskola is a jelöltek között szerepelt.
 
A Sportiskolák Országos Szövetsége 1997-ben alakult meg Szolnokon. Az azóta eltelt majdnem húsz évben tagjai száma folyamatosan nőtt, ami a sport és a fiatalság kapcsolata szempontjából biztató jövőképet sejtet. Egyesületi és köznevelési típusú általános és középiskolákból összesen már több, mint 100 létezik az országban.
 
A köszöntő beszédeket követően együttműködési megállapodást írt alá Balogh Gábor elnök, a Magyar Diáksport Szövetség nevében és Kovács Géza elnök, a SIOSZ vezetője.
A beérkezett pályázatok alapján négy kategóriában díjazták a résztvevő egyesületi és köznevelési intézményeket. Emellett természetesen egyéni díjakat is átadtak 17 sportiskolás diáknak, valamint 20 felkészítő edző kapott elismerést.
 
A színvonalas rendezvényen a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. és Sportiskola immáron másodszor érdemelte ki az előző esztendő pontjai alapján az ország legjobb sportiskolája címet az 500 főnél nagyobb egyesületi típusú sportiskola kategóriában.
  
A sportiskola diákjai közül 2014-ben 38 fő, összesen 15 darab magyar bajnoki címmel gazdagodott, illetve 29 sportoló került be saját sportágának válogatottjába. Kiemelkedő teljesítményt nyújtott a tavalyi esztendőben a kajak-kenu és a fiú röplabda szakosztály, akik számos győztes versennyel járultak hozzá a pontok szerzéséhez.
 
Egyéni kategóriában is eljutott a csúcsra szolnoki sportiskolás, hiszen az evezős szakosztály fiatal és sikeres versenyzője, Szabó Márton részesült elismerésben a legjobb evezős kategóriában. Edzője, Molnár Dezső, az evezős szakosztály kiemelt edzője pedig szintén díjat vehetett át munkájáért. A fiatal versenyző az Olimpiai Reménységek Versenyén ezüstérmet szerzett, magyar bajnok lett, de rajthoz állt az az ifi EB-n és VB-n is.
 

A Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. és Sportiskola sikerében természetesen osztozik a Szolnok Város Önkormányzata, az intézmény valamennyi vezetője és munkatársa, szakértő edzői, de legfőképpen elhivatott sportolói, illetve az őket támogató szülői közösség. Gratulálunk minden díjazottnak és mindazoknak, akik munkájukkal hozzájárultak ezen szép sikerek megalapozásához. További sikeres felkészülést és számos sportsikert kívánunk sportolóinknak!
  
A pontos végeredmény:
 
MAGYARORSZÁG LEGJOBB SPORTISKOLÁJA, 2014
 
Egyesületi Típusú Sportiskolák (500 fő alatti)

1. Egri Városi Sportiskola
2. Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft.
3. Kaposvári Sportközpont és Sportiskola
 
Egyesületi Típusú Sportiskolák (500 fő felett)
1. Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft.
2. Miskolc (MVSI) Városi Sportiskola Nonprofit Közhasznú Kft.
3. Debreceni Sportcentrum Közhasznú Nonprofit Kft.
 
Köznevelési Típusú Sportiskolák (általános iskolák)
1. Csík Ferenc Általános Iskola és Gimnázium
2. Szombathelyi Zrínyi Ilona Általános Iskola
3. Dózsakerti Váczi Mihály Általános Iskola, Dózsa György Sportiskolai Általános Iskola (Tatabánya)
 
Köznevelési Típusú Sportiskolák (középiskolák)
1. Budapest VI. kerületi Kölcsey Ferenc Gimnázium
2. Csík Ferenc Általános Iskola és Gimnázium
3. Csanádi Árpád Általános Iskola, Sportiskola, Középiskola és Pedagógiai Intézet
 
 
     
   
Adó 1% támogatás felhívásunk - Kérjük támogassa az "Egészséges életmódra nevelésért" Alapítványt adója 1%-val!
adó 1% rendelkező nyilatkozat kitöltési minta
A rendelkező nyilatkozatra kattintva az letölthető PDF-ben.
   
 
Szolnoki Sportcentrum - Sportiskola bemutatkozó kiadványa
 
A Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola bemutatkozó kiadványa
letölthető PDF formátumban a képre kattintva!
 
  
 
XVIII. Tisza Kupa nemzetközi evezős verseny
A versenykiírás innen tölthető le PDF formátumban.
 
 
     
   
A Szolnoki Sportcentrum NP. Kft. TAO Pályázatával
kapcsolatos közzétételi kötelezettségei:

    
     
  
2014/2015. évi TAO pályázatra vonatkozóan:
    
Sportágfejlesztési program (kivonat) [PDF]
  
MKOSZ Határozata [PDF]
 
  
2013/2014. évi TAO pályázatra vonatkozóan:
    
Sportágfejlesztési program (kivonat) [PDF]
  
MKOSZ Határozata [PDF]
   
MKOSZ Módosító Határozata [PDF]
 
   
2012/2013. évi TAO pályázatra vonatkozóan:

    
Sportágfejlesztési program [PDF]
  
MKOSZ Határozata [PDF]
  
  
2011/2012. évi TAO pályázatra vonatkozóan:
    
Sportágfejlesztési program [PDF]
   
  
        
Impresszum: Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. 
  
 Cím:  Szolnok, Tiszaligeti sétány 2.
 Levelezési cím:  5001 Szolnok, Pf. 163.
 Telefonszám:  56/423-902, 56/425-702 
 Fax-szám:  56/414-473
 E-mail cím:  titkarsag @ szolsport.hu
 Fő tevékenységi kör:  Sportlétesítmény működtetése 93.11
 Adószám:  21064371-2-16
 Cégnyilvántartás:  Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróság mint Cégbíróság
 CG szám:  16-09-010669
 Számlavezető bank:  Raiffeisen Bank
 Számlaszám:  12050002-01140738-00100007
 TB-törzsszám:  8583919
 Statisztikai számjel:  21064371-9311-599-16
  
 
 ügyvezető igazgató Rózsa József  rozsaj @ szolsport.hu
 gazdaságvezető Tóth Erika toth.erika @ szolsport.hu
 sportszakmai igazgatóhelyettes Kádár Renáta karen @ szolsport.hu
 műszaki igazgatóhelyettes Ábel István abelistvan @ szolsport.hu
 szervezési csoportvezető Ribár Zsuzsanna ribar.zs @ szolsport.hu
      
    
 
   
   
Squash 
     
A Szolnoki Sportcentrum 2015. évi kiemelt rendezvényei
  
Kedvenc városom: Szolnok 
   
   
ADÓ 1%
Kérjük támogassa "Egészséges életmódra nevelésért"
Alapítványunkat
adója 1%-val!
Köszönjük!

(bővebb információkért kattintson ide)
    
   
      
Partnereink, Támogatóink

 
Szolnok MJV. címere

      

 JNKSZ-Kosárlabda Szövetség

      

Szolnoki Olaj KK. Kft. logó

    

Szolnoki Honvéd SE címer
  
NHSZ Szolnok

         
Garden Hotel **** Wellness és Konferencia
         

Rossmann
    

      
Bérelje ki létesítményeinket! 


Egy baráti foci, egy céges sportnap, egy családi sportdélután...

Szeretné, hogy cégénél / munka-
helyén egy jól összeszokott csapat, egymást megértő, segítő kollégák dolgoznának? Csapatépítésre kiváló a rendszeres sportlehetőség, vállalati sportnapok biztosítása.
Bízza ránk, mi megszervezzük,  lebonyolítjuk, sportlétesítményeink által professzionális helyszínt biztosítunk, legyen szó egyedi vagy rendszeres, céges vagy magán programról, akár terem-, akár szabadtéri sportról.

Bérelhető létesítményeink >

    
Béreljen rendezvényéhez...

 
Már csak néhány "apróság" hiányzik?
 

Béreljen rendezvényéhez színpadot, székeket, asztalokat, lelátót! Keresse Ábel István műszaki igazgatóhelyettest az 56/423-902 vagy az 56/425-702-es telefonszámokon, vagy a
titkarsag @ szolsport.hu emailcímen.

   
Szállás ajánlatunk

 
Nyugalom, pihenés, felkészülés

A Szolnoki Holt-Tisza ágon található Vizisport Telepünkön csend, nyugalom , és kedvező árfekvésű szállások várják Kedves Vendégeinket. Sportkluboknak kitűnő vízi edzőtábor-lehetőség!

Holt-Tiszai szállások >

    
Kincskeresősdi

  
geocaching

A geocaching lényege, hogy egy jól lezárt ládikát egy vállalkozó kedvű játékos elrejt egy általa kiszemelt, valamilyen szempont szerint megismerésre, felfedezésre érdemesnek ítélt terepen, és egy erre alkalmas GPS készülékkel a megfelelő módon rögzíti a rejtekhely (ez a "cache") pontos koordinátáit. Ezeket az elrejtett ládákat kell a játékosoknak megtalálniuk. Részletes szabályokat lásd a geocaching.hu weboldalon.

   

634. Szolnok belvárosi séta

628. Földön, vízen, levegőben

627. Élő- és Holt-Tisza

625. Élő- és Holt-Zagyva

293. Szolnok - Tiszaliget